Nyomtatás

Fertődi kastéy

Fertődi kastéy Wikipédia

Kapuvártól 13 km-re, Fertőd meghatározó látványossága az Esterházy-kastély, amelyet a XVIII. század gondolat és ízlésvilágának megfelelően kialakított és szépségét még mindig őrző park vesz körül.

 

Fertőd meghatározó látványossága az Esterházy-kastély, amelyet a XVIII. század gondolat és ízlésvilágának megfelelően kialakított és szépségét még mindig őrző park vesz körül. A kastély építését Esterházy József kezdte meg 1720-ban. Az elkészült 20 szobás vadászlak képezte az épület magját, amikor a XVIII. század második felében Esterházy (Fényes) Miklós erős irányítása mellett bővítették a kastélyt.Ekkor alakult ki a kastély mai képe.

A háromemeletes kastélyban a termeket és a Belvedere-t nem számítva 126 helység van, melyekből napjainkban 21 szalon szépségében gyönyörködhetünk. Az oldalszárnyak egy részében kertészeti iskola és turistaszálló is működik, nagyos sok helyiség azonban nem került kihasználásra. A kastély állapota az elmúlt években rohamosan romlott, így ma már megkezdődtek a több milliárd forintos rekonstrukciós munkálatok.
Remélhetőleg nem sokára ismét teljes pompájában fogadhatja a látogatókat a "magyar Versailles"

Nyitva tartás:
április 16-tól október 15-ig 9 - 17 óráig
október 15-től április 16-ig 9 - 16 óráig
hétfőn: SZÜNNAP